آشپزي مناسب چطور به کمک سلامت ما مي آيد

۲۰ بازديد ۰ ۰ ۱ نظر

آشپزی مناسب چطور به کمک سلامت ما می آید

در این پست به نقش آشپزی و تاثیر آن بر سلامت  و زیبایی پوست و مو و روان می پردازیم . نقش تغذیه در سلامتی و رشد بدن، اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن است. ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینها، آن اندازه ضروری است که در تغذیه و سلامت سلولهای مغز دخالت دارند. بر این اساس می توان با استفاده از تغذیه مناسب، از بروز برخی نارساییهای عصبی و روانی انسان، پیشگیری کرد.

در پایان روز کاری پراسترس به چیزی برای خالی کردن ذهنمان نیاز داریم و به ویژه آشپزی ایرانی به ما کمک می کند از تنش و استرس رها شویم. وقتی آشپزی می کنیم، کاری فیزیکی انجام می دهیم و از روال معمول روزانه خود خارج می شویم و خستگی ذهنی مان را برطرف می کنیم.

 

آشپزی به تمام توجه ما نیاز دارد؛ وقتی کره یا شکر را وزن می کنیم یا تخم مرغ ها را می زنیم، آرام تر می شویم. آشپزی اثری مانند مراقبه دارد، زیرا باید سرعت خود را کم کنیم و متمرکز شویم. در پایان که نتیجه کار را می بینیم هم احساس آرامش بیشتری می کنیم.

هنگام آشپزی باید تمرکز داشته باشید و فرایند آشپزی را کنترل کنید و این تمرکز موجب دورنگه‌داشتن ذهن از افکار منفی و نامطلوب می‌شود. آشپزی کمی شبیه مراقبه است و برای درمان بعضی از بیماری‌های روانی مفید است. شما با وبگردی و سر زدن به مجله آنلاین می توانید اطلاعات و اگاهی بیشتری پیدا کنید. چون در مجلات اینترنتی آنلاین مطالب فراوانی برای آگاهی به صورت روز منتشر می شود.

 

البته بعضی از اختلالات خلقی مانند افسردگی انرژی و اشتهای فرد را کاهش می‌دهند و تشویق‌کردن او به آشپزی دشوارتر می‌شود. با این حال مطالعات نشان داده‌اند که آشپزی موجب بهبود سلامت روان بسیاری از افراد می‌شود. این تا?ثیر آشپزی وقتی برای دیگران غذا می‌پزید، افزایش چشمگیری می‌یابد.

 

در مطالعات مشخص شده است که رژیم‌های غذایی سرشار از مواد مغذی (شامل مقادیر زیادی از سبزیجات برگ‌سبز تیره، حبوبات، ماهی‌های چرب و توت‌ها) درمان اختلالات خلقی را راحت‌تر می‌کنند. البته واکنش همه به غذا یکسان نیست. عدم‌تحمل بعضی از غذاها و میکروبیوم‌های روده بر واکنش‌ها و در نتیجه خلق‌وخوی ما تأثیر می‌گذارند.

از آشپزی خودتان لذت ببرید

فرآیند پخت و پز و پخت نه تنها خلق و خو را بهبود می بخشد، احساس رضایت حاصل از دیدن محصول نهایی به طور طبیعی باعث افزایش شادی می شود.

شما چیزی ملموس ایجاد کرده‌اید که می‌توان از آن لذت برد و به اشتراک گذاشت.

این به شما احساس موفقیت خاصی می‌دهد.

اینکه توانستید محصولی را خودتان تولید کنید.

آنی گورتون، روان‌شناس، می‌گوید که نتیجه آشپزی چیزی فراتر از احساس موفقیت است.

آشپزی می‌تواند نیاز عاطفی به هدف و معنای زندگی را برای ما برآورده کند.

http://gg.gg/133793

https://bit.ly/3RuZUQv

آشپزی کاری است که به ترکیبی از چندین مهارت نیاز دارد.

درک، برنامه ریزی، توجه به جزئیات، استفاده از حافظه و تخیل، مهارت، خلاقیت و سبک.

بله سبک هم در این موضوع دخیل است.

شاید بتوان گفت که آشپزی مانند اثر انگشت شما منحصر به فرد است.

به این خاطر که هر آشپزی سبک خود را در کار خود و آشپزخانه خود دارد.

شما هیچ وقت نمی‌توانید دو پیتزا از یک نوع که توسط دو آشپز متفاوت درست شده اند را با طعم یکسان داشته باشید.

این علاوه بر خلاقیت آن ها به خاطر سبک آن ها در تهیه پیتزا است.

در برنامه های فراوانی در سراسر جهان به افراد دچار اختلالات خلقی و سایر مشکلات کمک می کنند که به عنوان بخشی از درمانشان آشپزی کنند؛ این روش آشپزی درمانی (therapeutic cooking) نامیده می شود. دانشمندان ثابت کرده اند که آشپزی درمانی اثرات مثبتی بر اجتماعی شدن، عزت نفس، کیفیت زندگی و احساسات دارد.

بیشتر بخوانید : دکوراسیون داخلی

آشپزی به افراد کمک می کند روی یک کار تمرکز کنند و این می تواند به آنها احساس قدرت و کنترلی را بدهد که ممکن است خارج از آشپزخانه و در زندگی روزمره شان از آن برخوردار نباشند.

دستورهای آشپزی آسان موجب اضطراب نمی‌شوند و تمرکز را بالا می‌برند. طبق مطالعه‌ای در سال ????، خلاقیت و شادی را نیز افزایش می‌دهند. در این مطالعه که رفتار و اقدامات ??? نفر از نزدیک بررسی شد، پژوهشگران مشاهده کردند وقتی این افراد کارهای کوچک معنی‌دار و آرامش‌بخشی مانند آشپزی را انجام می‌دهند، شادتر هستند.

دانشمندان تصور می‌کنند که خلاقیت آشپزی موجب می‌شود افراد احساس کنند اعتمادبه‌نفس و توانمندی بیشتری دارند و این با نتایج پژوهش‌های فراوان انجام‌شده درباره تا?ثیر خلاقیت بر احساس شادی مطابقت دارد.

جنبه دیگر آشپزی که برای سلامت روان مفید است، آشپزی کردن برای دیگران است. پژوهش نشان داده است که در بسیاری از فرهنگ ها آشپزی نوع دوستانه (Altruistic cooking) راهی برای ایجاد پیوند با دیگران است؛ شما آشپزی می کنید تا نشان دهید به دیگران اهمیت می دهید. جشن بگیرید و دیگران را خوشحال کنید یا صرفا شکمشان را سیر کنید.

واورزونک می گوید: آشپزی می تواند دری برای ارتباط و پیوند باشد. هیچ تردیدی وجود ندارد که غذا افراد را کنار هم جمع می کند. برای کسی که در برقراری روابط اجتماعی مشکل دارد، به اشتراک گذاشتن غذای خانگی با دیگران می تواند تا?ثیر زیادی داشته باشد. بازخورد مثبت و صرفا دیدن اینکه دیگران از غذای شما لذت می برند، تشکر می کنند و برای آنچه پخته اید ارزش قائل هستند، تا?ثیر قدرتمندی بر بازسازی تصور شما از ارزش و اهمیت خود دارد.

https://faheemkhatri.blogspot.com/2023/01/blog-post_28.html

https://sites.google.com/view/dkfsdjfs-hsdf-sif-hsuf-s/home

https://faheemkhatri4.weebly.com/home/3820107

https://medium.com/@lenigek669/%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%DA%86%D8%B7%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%85%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF-3731ee20d707

https://seo119.wordpress.com/2023/01/29/%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b3%d8%a8-%da%86%d8%b7%d9%88%d8%b1-%d8%a8%d9%87-%da%a9%d9%85%da%a9-%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d9%85%d8%a7-%d9%85%db%8c-%d8%a2%db%8c%d8%af /

https://www.liveinternet.ru/users/faheemkhatri4/post497810097 /

https://www.evernote.com/shard/s356/sh/c27328fc-8801-364f-c91e-afd2228c2521/d6b65764a602f9ebdd6c6fa35a7af6dd

https://app.box.com/s/9l2s27c3fgvp7qbkb5ry3w3rv8gta21r

https://telegra.ph/%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%DA%86%D8%B7%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%85%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%AF-01-29

نکات مهم آشپزی

  •  برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
  • بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
  • برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید. آموزش آشپزی
  • افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
  • هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.
  • ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.
  • هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.
  • قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.
  • استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.
  • افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.
  • برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.
  • ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.
    هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.
  • برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.
  • اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.
  • برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
  • برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح
  • سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
  • برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.